sâmbătă, 28 februarie 2009

Nu cresc ciulini


Este o planta putin dezirabila, dar des intalnita pe orice maidan din Bucuresti, maidan scapat de furia constructiilor. Si daca a scapat pana acum, are toate sansele sa scape inca o buna bucata de vreme din motive de criza. Deci ciulinii nu sunt distrusi de criza. Ce si cine mai scapa? Se salveaza turismul autohton cu tichete, publicitatea pe internet pentru ca, din lipsa de resurse, timpul se mai poate pierde doar asa, navigand in gol, controlorii de bilete din Moldova (care vor prinde multi necinstiti si asa isi vor face norma si isi vor lua salariile), vanzatorii de loz in plic si cei de alcool nedistilat, pentru pacalit amarul. Daca nu merge cu alcool, se poate incerca si un ceai de maracine sau de urzica. Totul e sa intepe, sa starneasca o reactie, sa nu lase amorteala sa puna stapanire pe nimeni si nimic. Ciulinii sunt tocmai buni pentru a trezi din somnul de frumusete, vecie sau lenevie. Nici macar "criza-din-gura-tuturor" nu-i poate scoate din pepeni...sau radacini!

5 comentarii:

  1. Ma fac filozoafa si-ti las un citat din Einstein despre criza, asa ca sa ne simtim mai bine :P :"Criza este cea mai binecuvantata situatie care poate apare pentru tari si persoane, pentru ca ea atrage dupa sine progrese.

    Creativitatea se naste din necesitate precum si ziua se naste din noapte.
    In perioada crizei se nasc inventiile, descoperirile si marile strategii. Cine depaseste criza se depaseste pe sine insusi, fara a ramane “depasit”. Cine atribuie crizei esecul, isi ameninta propriul talent si respecta mai mult problemele decat solutiile. Adevarata criza este criza incompetentei."

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna dimineata!
    Este o vorba- "Cei mai frumosi trandafiri cresc printre maracini"..oamenii adevarati inving oprelistile de tot felul..fiecare in felul lui..
    O zi luminoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. :)
    Mie-mi plac!Cand eram mititica,faceam din ciulini:cosulete,casute,barcute,papusi,animale,etc...
    Ii asociez tot timpul cu frumoasa mea copilarie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Siempre hay que ver el lado positivo :):) bonita flor, aunque con mala leche, ¿verdad? debe tener pinchos, como la ortiga (urzica)....

    RăspundețiȘtergere
  5. Magia martisorului
    Sa iti deschida poarta dorului!
    .
    De martisor, cu toata dragostea Valy!

    RăspundețiȘtergere