marți, 24 februarie 2009

Magazinul de cartier

Avem super si hyper marketuri. Experimentatii altor zari au spus ca este sfarsitul micilor magazine de la coltul strazii, unde gaseai 3 feluri de biscuiti, apa minerala, detergent si ciocolata cu E-uri. Inca nu s-au inchis toate. Hypermarketurile care depersonalizeaza au insa un avantaj. De cele mai multe ori coada interminabila de la casa enerveaza atat de mult, incat reusesti sa te distantezi de conversatia din jur. Nu mai vezi chipuri, nu mai auzi un limbaj presarat de agramaticalitati, nu mai vezi lista nesfarsita a clientului din fata nehotarat. La supermarket cosul de goleste in fata casierei robot, intinzi cardul sau banii si nu mai esti obligat sa o intrebi "ce face ala micu' ". La magazinul din colt, dintr-o minima politete, trebuie sa scoti castile din urechi si sa zambesti frumos in timp ce ii spui vanzatoarei ce vrei. Mai grav e daca trebuie sa asculti ce vrea persoana care a intrat, din pacate, inaintea ta. La pinta de la chica me dejo....avem o tanara de vreo 30 de ani cu codite de negresa, cu buzele in doua nuante, roz si maro...k de... fara creion nu se poate, cu sanii peste decolteu si cu doua kile de aur peste sani, cu o cruciulita cat un crucifix scos la plimbare in zilele de sarbatoare, cizme de lac si minijupa. Ca fusta scurta nu-i pot spune in acest caz. Pitzipoanca wanna be, e stilata si informata. Arata cu dejtul cu unghia lacuita si desenata cu floricele, spre o sticluta. Vreau si Cocolino. Roz sau verde vine intrebarea prompt. De care-i mai bun, ca nu-i problema. Si totu' bine acasa? Daaaaa. Am pus masina de spalat, masina de spalat vase, termin in juma' de ora. Si mai da-mi si de aia si de aia. Si ce mai vroiam? Cat se scobeste in cutia craniana, ii suna telefonul. Evident, manele. Desi ma grabeam, spectacolul merita. Nu prin inedit. Ci pentru ca era o dovada ca ele chiar exista. Si fac cumparaturi, si stiu ca e nevoie de detergent bun si de masina de spalat, nu asa oricum...Atunci cand cineva imi vorbea de uniforma romanilor plecati la munca pe alte meleaguri, cu tricouri fara maneci, (barbatii) si cu lantu' de gat, pardon la gat...ma gandeam ca e o mica exagerare. Gresit. Uitasem insa de specimenele similare care isi fac veacul pe aici. Noroc cu magazinul din colt. Acolo chiar gasesti de toate de vanzare!

12 comentarii:

  1. Cunosc. La magazinul meu din colţ (nu îl mai frecventez de atunci) s-au strâns toţi cocalarii (îi mai numeşte cineva aşa?!) reveniţi din ţări străine cu maşini mai vechi decât ei. Inutil să descriu discuţiile academice şi purtarea exemplară.
    ***************
    Iubita mea, de acolo cumperi tu cioco? De la magazinul din colţ? Ne vedem vineri! Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Nope, cioco e de la alt magazin, din alt colt...

    RăspundețiȘtergere
  3. Auzi, tu ai mai zis o data de tzitzirina asta mica, tin eu minte! A naibii, ce muza a ajuns ea... Cred ca e un fel de gheisa a cartierului, nu poti sa mi-o prezinti si mie, ca sint in pana de idei? :))))) Zi-i ca sint o milionara excentrica - o sa se trepaneze toata cind o s-auda. Poate ai bafta si cade lata si scapi naibii de ea, ca o sa te bintuie si noaptea, pe la capu'patului, daca nu luam masuri :))))
    Pupic major :)))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Revenind la o idee pe care i-o impartaseam Laviniei in urma cu cateva zile, cred ca ar trebui sa punem si aceste specimene intr-un glob de sticla. Eu recunosc, ma distrez cand vad fotografii cu pitzipoance, ma distrez si cand le vad pe strada, asa ca, eu cred ca e bine sa-i pastram. Ne ridica moralul.

    RăspundețiȘtergere
  5. N-ai ghicit!Din pacate era alta...ca-s muulte si si se imbolnavesc greu!

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Apropo de Lavinia, cred ca esti alta zodie decat mine, Remus, pentru ca mie nu-mi ridica deloc moralul. In general cred ca ele si ei sunt consumatoare (ori) de oxigen in mod inutil!

    RăspundețiȘtergere
  8. gura mica ca "ei" sunt mai multi si mai uniti, daca au ajuns sa ne faca sa nu mai mergem la magazinul de la colt inseamna ca vine e jumate si a noastra

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. incertitudini vrei sa fi conducatoarea noastra?

    RăspundețiȘtergere