miercuri, 18 februarie 2009

Fus orar


Incerc sa accept faptul ca atunci cand ma trezesc in Romania este ora 10, iar pe alte taramuri e noapte, amiaza, sau doar o dimineata intarziata. Este cel mai mic rau, insa. Mai grav este ca in tara lu' Papura-Voda, nici macar Papura insusi nu mai domneste. El a fost inlocuit de alti domnitori in functie de locul de sub soare in care ne aflam. Daca de exemplu si din nefericire ne-am afla la Brasov in apropiere de vreo casa de schimb valutar, domnitor ar putea deveni un hot la drumul mare, cu un pistol de calibru mic, daca ne-am afla in comuna Ganeasa din judetul Olt, domnitor ar fi uleiul sau gazul, in functie de circumstante. Adica, daca nu merge sa cumperi votul cu ulei, faina sau un kil de zahar, poate merge cu un pistol cu gaz. Asa, pentru a fi mai convingator. Daca ne gasim in Bucuresti, waw, ce de domnitori! De la paznicul ad-hoc din parcare, la controlorul RATB care ii ocoleste pe cei mai inchisi la culoare (cata discriminare), la politistul in trafic care dirijeaza si ne dirijeaza intr-un ritm propriu doar lui, la functionarul de la primarie responsabil cu avize de tot felul, la medicul de la ambulanta mereu in intarziere (din cauza politistului din trafic, evident). Dar sa nu-i uitam pe domnitorii strazii, sau ai buevardelor mai bine-zis, pentru ca o linie demonstreaza mereu cat sunt de bazati (pana intra in vreun stalp, ce ii incomoda), sau pe detinatorii adevarului absolut de la tv, care ii comenteaza pe toti ceilalti domnitori (au si ei felia lor). Mai stiti si altii?

16 comentarii:

  1. M-ai blocat cu termenul asta pretios: "domnitori", auzi! Eu stiu citeva lepre, cel mult, dar simt ca ma ia o mincarime suava pe piele numai la amintirea lor, asa ca nu vreau sa le zic pe nume, pentru ca ma tem de Zona Zoster. Sint prea tinara pentru boli cronice, iar "domnitorii" astia oricum sint incurabili, iubita mea, asa ca n-o sa ma ostenesc eu sa le ridic nivelul, ca n-as ajunge nicaieri. Cu un pistol de calibru mic daca m-ai ajuta, crede-ma, tintesc fantastic. Ca un mercenar :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate ca nu e termenul cel mai potrivit, dar macar la capitolul pistol de calibru mic si tot ne potrivim...

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu ştiu 2 "domnitori" fraţi, amestecă coloranţi în suc...mamă, mamă...ce de colorant de calibru mic le-aş mai da!!

    RăspundețiȘtergere
  5. La un moment dat imi doream un vehicul cu o viteza foarte mare(mai degraba un teleportor), pentru a da din cand in cand un tur pe diverse meridiane ca sa ma asigur ca intr-adevar exista diferenta de fus orar:P

    RăspundețiȘtergere
  6. Teleportarea e si visul meu. Chiar nu o inventeaza nimeni?

    RăspundețiȘtergere
  7. pai ce ai facut? i-ai uitat pe omniscientii si omniprezentii domnitori din spatele sportului, pe acei domnitori moderatori care le dau apa la moara?!i-ai uitat pe domnitorii de dincolo de vestiar care comunica unde cand, cum, si, mai ales, cine trebuie sa joace? i-ai uitat pe acesti politicieni-filozofi-antrenori - impresari - Versace-Dolce & Gabana- Armani - carora le pute tot in jurul lor (sa fie efect de sera?:)) ).

    Si i-ai uitat bineinteles pe domnitorii din fotbalul nostru, care bine, mersi, au mers la echipele lor de club si au jucat excelent (vezi Mutu - trei goluri, Chivu - jucatorul meciului), dupa ce nu au venit la "un amarat" de amical al nationalei sub diferite scuze? le putzim, oare, domnilor si acestor "domnitori italieni" ai fotbalului romanesc?
    dar ce ne facem cu domnitorii din presa, manati la randul lor de domnitorii mogului, care baga in seama acesti patroni-impresari -si totbalisti (vb ta cu chip de lut)
    Scriem ca nu se poate fara ei....!
    Sunt talente tinere, domnilor domnitori ai condeiului!! Sunt talente tinere, domnule dommnitor antrenor al Nationalei si domnule domnitor al FRF!! Uitati-va pe la Univ. Craiova, de pilda...
    Nu credeti ca e cazul sa ii punem pe "ignore" pe acei domnitori! Nu o sa se poata fara ei - un an doi, dar si cu ei - what??
    ATAT

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu i-am uitat. Dar ar trebui sa ne uitam cu totii la ei si sa-i aratam cu degetul. Asa nu!Nu spun care deget!

    RăspundețiȘtergere
  9. Aleja, Lavinia, facem o petitie sa o convingem pe Adriana sa urmeze o cariera de editorialist/cronicar sportiv? Poate ea este speranta de purificare a fotbalului romanesc?:P

    RăspundețiȘtergere
  10. Facem. Dar numai sa i se intoarca Radoi, poate o inspira!

    RăspundețiȘtergere
  11. :)) asta e pe sufletul meu. Caci am mai zis-o si o repet!!! Cand se va intoarce pre multi va popi si el!!! Si acum intorc lumea buna a fotbalului impotriva mea, cum ca Radoi e finu'. Luati-l daca vreti atunci ca jucatorul Nationalei si luati-l daca vreti , de ce nu, ca jucatorul lui Al Hilal!!

    RăspundețiȘtergere
  12. apropo de fus orar, cat o fi ora la arabi si cum seface de Mirel a venit la "amaratul" ala de meci al nationalei?:))

    RăspundețiȘtergere
  13. ce-mi place de aleja ca nu se mai baga la ra2!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu cu din astia dintr-o alta generatie...

    RăspundețiȘtergere
  15. Craiova rules! Si nu va mai luati de Radoi ca e oltean de-al meu, baiat bun cu sufletul pe tava si cu pumnii in ferestre:P Adriana, Radoi se va intoarce ca domnitor. Am fost mereu convins ca ii face rau Stelei pana ce mi-am dat seama ca este mai rau fara el. Insa probabil va fi principele mostenitor...Pana atunci, ca sa revenim la fuse orare, pentru binele Romaniei sper ca baietii de la Craiova sa mai ramana la ora Olteniei vreo 2-3 ani..

    RăspundețiȘtergere