marți, 17 februarie 2009

Despre viciu, dependente si coincidente


Cand pronunti cuvantul "viciu", imaginea relationata cu el este fie un pahar de..., fie o substanta alba, interzisa, fie un pachet de tigari cu desene oribile, fie o ruleta...Mai sunt si altfel de vicii. Mai grav e cu dependenta. Pentru ca aici gama e si mai variata. Dependenta de ciocolata e tratabila, altele nu. Dependenta de calatorii e absolut necesara, dependenta de munca e obligatorie, dependenta de afectiune era inscrisa si ea intr-o piramida inversata. Coincidentele intra intr-o alta categorie. Se presupune ca e vorba de hazard. In general insa tot la dependente se reduc, pentru ca relationarile trimit la crearea unei stari de spirit in care totul e coincidenta, sau deja-vu, sau semn.

10 comentarii:

  1. da..."bun venit in gura presei"
    ai inversat tu un pic scara dependentelor, dar ma rog.....dependenta vazuta ca si coincidenta sau coincidenta vazuta ca dependenta intra la capitolul
    "nimic nu e intamplator". eu,una, sunt prea realista sa cred asta, dar mai exista o varianta: coincidenta vazuta ca neintamplare - e atunci cand o parte crede ca e vorba de o coincidenta, dar celalata parte stie ca e de fapt un aranjament al ei sau un truc - un viclesug - .
    Apoi, depinde de care parte a portii esti ...in fata cu mingea la picior sau in poarta cu manusile lipite de buturi. vezi cum se intorc toate la jocul pasiv? Sa fie coincidenta sau dependenta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Dependenta clar.Oricum, nimic nu e intamplator, iar eu sunt intotdeauna in cautarea cartonasului rosu, nu a jocului pasiv!

    RăspundețiȘtergere
  3. pai asta zic...daca faci joc pasiv ti-l asumi pe "nimic nu e intmplator", dar daca incepi cu faulturi in atac...incep coincidentele alea ale tale sau dependetele sau viciile sau nebuniile de insomniac.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai o viata ai si pe aia sa o dormi?

    RăspundețiȘtergere
  5. Vorbeste dependenta din mine: tocmai mi-am aprins o tigara si o savurez. Probleme, Gogule?
    :)))) As putea sa ma mai torturez o data si sa-ncerc iar sa ma las, sigur ca da. Dar oare nervii mei n-ar fi atunci mai torturati decit sistemul respirator, pe care tot ei il controleaza? Ia sa vad un raspuns :)))))

    RăspundețiȘtergere
  6. Nervii par totusi mai importanti decat sistemul respirator, desi cred ca aici e un caz de co-dependenta!

    RăspundețiȘtergere
  7. 1.nu beau cafea
    2.alcool da,ocazional
    3.nu fumez....mai am si astm
    4.nu imi place ciocolata!!!
    5.desi am multe "dovezi",tot nu-mi vine sa cred in coincidenta....
    6.daca as avea banii unui parlamentar...sigur as fi DEPENDENTA DE CALATORII!sunt si acum...dar asa...mai dupa buget ;).

    RăspundețiȘtergere
  8. Inseamna ca tre sa ai vreun viciu ascuns...

    RăspundețiȘtergere
  9. Dupa parerea mea, viciile sunt absolut necesare in viata. De multe ori exagerand in vicii, niste oameni ne-au aratat ca in abstinenta noastra suntem puerili (traiasca Rimbaud! traiasca van Gogh!). Ideea e ca viciul sa nu te omoare pentru ca ai avea mai putin timp pentru a ti-l cultiva si dezvolta.

    RăspundețiȘtergere