joi, 19 februarie 2009

Despre idoli cu chip de lut







Sunt mai multe feluri de idoli. De fapt nu asupra celor cu chip de lut vreau sa ma opresc, pentru ca ei se topesc, ard si dispar. Vreau sa ma opresc la idolii cu statui de bronz in fata stadioanelor. Despre cei care merita, despre cei care au reusit sa-mi aprinda dorinta de a castiga. Despre forta si carsima. Despre profesionalism si vointa. Despre puterea de a se ridica, atunci cand sunt la pamant. Despre cei care stiu sa planga atunci cand sunt in avantaj. Despre semnul victoriei facut cu moderatie si despre capacitatea de a se razbuna pe un adversar care nu stie ce e fair-play-ul. Despre Gabriel Omar Batistuta. Pentru ca trebuia.

Hay dioses que no valen la pena. Que desaparecen poco despues de haber sido apercibidos. No es de ellos de quien quiero hablar. Quiero detenerme un momento para hablar de los dioses de verdad, que tienen estatuas frente a los estadios. De los que lograron despertar dentro de mi el deseo de ganar. De la fuerza y el carisma, del talento y el trabajo. Del profesionalismo y la voluntad. Del poder de levantarse cuando estan en el suelo. De los que saben llorar cuando estan en ventaja. De los que viven la victoria con moderacion y de los que tienen la capacidad de vengarse de un adversario que no sabe lo que significa el “fair-play”. De Gabriel Omar Batistuta. Porque se lo debia.

36 de comentarii:

  1. Super jucător. Super caracter. Super băiat, dacă mă înţelegi...

    RăspundețiȘtergere
  2. De la Batistuta imi plac Fiorentina si Argentina. A fost unul dintre putinii fotbalisti de origine latina care au inteles ce inseamna sa te dedici fotbalului fara alte fite.

    RăspundețiȘtergere
  3. Culmea e ca daca spui in ziua de azi ca esti fan Fiorentina, cineva s-ar putea gandi ca iti place Mutu, quelle horreur!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si, Di, iti dai seama ca te inteleg...

    RăspundețiȘtergere
  5. schimba titul ca nu se face sa pui poza cu Bati'. atat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ar trebui sa-i zic El unico, el irrepetible, el inolvidable...e mai bine asa?

    RăspundețiȘtergere
  7. vorbim de Zidane, de Maldini, de Raul, de Van der Saar...

    RăspundețiȘtergere
  8. Ha. OK Raul Madrid, lui Zidane ar trebui sa-i dau titlul Balonul de Aur si Capu' in gura, lui Maldini-O echipa, o viata, lui Van der Saar-Olandezul zburator! Dar tot Bati-il Re Leone, parca ma inspira!

    RăspundețiȘtergere
  9. Hmmm, Batistuta este un jucator mult prea putin adulat ca sa-i dam un supranume. Lasa-l sa fie doar in inimile noastre si sa ne bucuram de amintirea fotbalului jucat de el. Nu as vrea sa stiu ca Batistuta sa fie la fel de comercial ca Beckham, Zidane, Raul, etc

    RăspundețiȘtergere
  10. Gresesti rau Remus ...Raul comercial??? iti recomand "Tablou flamand cu Raul " - nu mai stiu cine a scris. ti-am lasat offline... In acelasi timp iti recomand "Balonul de abur" a lui Mironica (despre Ronaldo sau Beckam daca vrei, cu exceptia faptului ca primul e un pic mai mult mai bun ), dar tot nu se cadea sa ia Balonul.
    Nu, nu ai cum sa pui pe Raul pe aceeasi treapta cu Beckham...

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu ai, unul e brunet, altul e blond. Unul e recordman la goluri, altul e recordman la poze...

    RăspundețiȘtergere
  12. si mai presus de toate,, unul e recordman la timpul petrecut la singura lui echipa de cand era mititel.... si in sufletul suporterilor lui Real! Hala Madrid!!

    RăspundețiȘtergere
  13. articolele i le recomandam lui Remus in caz ca nu l -a urmarit live....(just kidding)

    RăspundețiȘtergere
  14. Si in sufletul suporterilor altor echipe, dupa cate vad!

    RăspundețiȘtergere
  15. Adriana, draga mea sora, eu sunt fan Manchester United insa nu voi putea niciodata sa-l consider pe Beckham mai bun decat Giggs. Raul este simbolul lui Real Madrid al timpurilor noastre, este una dintre bornele fotbalului mondial. Nu are valoarea comerciala a lui Beckham, Zidane, Ronaldinho sau Cr. Ronaldo. De acord, este un produs al fotbalului pasional. Insa nu are puritatea, simplitatea, bucuria de a juca a lui Batistuta. Poate sunt eu mai aficionado (niciodata nu am gasint un sinonim pentru cuvantul asta) fata de Batistuta, insa Raul mai are pana sa-l ajunga pe Omar...si aiti putem sa ne batem in inregistrari (live-urile raman doar in amintirea noastra, a pasionatilor:P)

    RăspundețiȘtergere
  16. Aleja, sa nu fim pesimisti. Avem cateva exemple gen Sindelar, Schiaffino care la-u precedat pe Batigol. Eu sper ca in urmatorii zeci de ani pe care ii voi trai, voi mai gasi pe cineva. Speram sa fie Rooney. M-a cam dezamagit. Ii mai am pe unii in vizor...

    RăspundețiȘtergere
  17. Cristiano Ronaldo e printre ei? Mie nu prea-mi place, dar e la datorie in general...

    RăspundețiȘtergere
  18. ok.in ecuatia ta..sunt de acord mai degraba cu giggs, decat cu beckham...mai degraba cu messi decat cu ronaldo, mai degraba cu raul...

    RăspundețiȘtergere
  19. Si eu votez pentru Messi, Adriana, macar pentru ca e argentinian. Si ala mic, Saviola era bun, si-l avea ca idol pe Bati...

    RăspundețiȘtergere
  20. Cristiano Ronaldo nu e printre ei. E muuuuuult prea comercial si, la un moment dat, in cllubul meu de baieti de fotbal anticipam un regres anul asta. Va mai dura cativa ani. Messi nu poate fi urmasul lui Batistuta, are alt stil. Este baiat serios, imi place, va creste, dar e pe stilul lui Maradona. Mai degraba Bojan sau Gomez de la Stuttgart sau chiar Rooney in care inca mai sper sau Balotelli de la Inter(desi inca e la statutul de "cine mai e si asta?")...Plus copiii de la Arsenal...

    RăspundețiȘtergere
  21. daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, Saviolaaaaaaaa, cat am tinut la el

    RăspundețiȘtergere
  22. Imi amintesc un meci al Fiorentinei impotriva lui Arsenal. Se facusera pariuri pe primul marcator si a fost Bati. Le-a facut semn fanilor englezi sa taca. Au pierdut cu 3-1 parca, dar a fost frumos...

    RăspundețiȘtergere
  23. of si dica cand a dat cu dinamo kiev le-a zis la aia sa taca..calma baieti ca mai dam unu!:))si s-a dat

    RăspundețiȘtergere
  24. auzi tu, de acord sa vorbim de Raul, dar chiar sa amintesti de Dica de fatza cu Batistuta??? a, am uitat si Dica parca a jucat in Italia...

    RăspundețiȘtergere
  25. Asa Remus, pune-o la punct! Chiar Adriana tre sa-i aducem in conversatie pe ai nostri ca brazii, cand vorbim de niste super-jucatori, mega-talente, sportivi de talie mondiala(si ce talie avea Batistuta)....!!!!

    RăspundețiȘtergere
  26. Sau macar de Lacatus daca ziceai...k asta a fost si el la Fiorentina...

    RăspundețiȘtergere
  27. daaaaa, asa m-au distrat comentariile celor de la pro tv cu intoarcerea lui lacatus la fiorentina. de parca se intorcea eroul lor national. daca galata il venereaza pe hagi si barca sau chelsea mai au ceva respect pt gica popescu sau dan petrescu, acum ni se pare ca toti jucatorii nostri au fost idoli pentru europeni...

    RăspundețiȘtergere
  28. mai vezi ca te obraznicesti. pai vezi ca ma ratzoiesc acum..pai tu stii cand a venit Lacatus cu Cupa ca aveai 2 ani???si cum a dat el gol la toti spaniolii tau ...urutti.. ai auzit de el?!!!

    RăspundețiȘtergere
  29. Pe deasupra mai erau si catalani! Si aveam 3 ani. Si catalanii sunt frumosi si pe alocuri blonzi(Puyol)...Stii melodia aia cu "A fost odata"?

    RăspundețiȘtergere
  30. :)) Puyol frumos?? oki... atunci pot sa ma bag si eu la un mister univers ceva...

    RăspundețiȘtergere
  31. 3 ani! asta e din seria "fara cuvinte...."

    RăspundețiȘtergere
  32. Intra doar la categoria blonzi Puyol, la categoria frumosi, ar intra un spaniol ne-catalan, ci madrilen si anume Guti.

    RăspundețiȘtergere
  33. Da, chiar si din punctul meu de vedere, total nesimtitor la trasaturile posibil dragalase ale barbatilor, Guti arata bine.

    RăspundețiȘtergere
  34. Doamne fereste! ma mir cum de nu ai zis de messi ca e frumos!!!

    RăspundețiȘtergere