duminică, 1 noiembrie 2009

CAD MASTILE


Putin cate putin, o particica din noi moare. Si nici macar reincarnarea nu mai ajuta in recuperarea ei. Putin cate putin, cad mastile si nu ajuta la nimic; cad si se zdrobesc de pamant, cad si se fac tandari. Apoi nu mai ramane nimic. Pe sistemul nimic nu se pierde, totul se transforma, amintirile se transforma in tandari si mastile de carnaval in masti de Holloween, dintr-un film de groaza, care macar de data aceasta nu va fi retrait!
Cad mastile si in spatele lor, realitatea e mai inspaimantatoare decat masca insasi. Cad mastile care zambesc si raman cele care scrajnesc. Se rostogolesc precum capetele taiate de calaii unor secole nu demult apuse. Formeaza un bulgare de zapada noroit care nu se mai opreste din fuga lui. Cad mastile. Lasa-ti-le acolo jos, pentru ca ele traiesc doar o zi, sau doua. Poate trei daca e carnaval...muzica se stinge insa, iar mastile se vor prafui in raftul lor stramt.

2 comentarii:

  1. Oamenii sunt asa cum sunt ei. mastile le pui tu -de ce, nu se intelege, si asta e o problema pentru tine. Pentru ca ca risti sa fii dezamagita cand zici ca ele cad cum zici tu. In realitate, mastile nu exista. Exista oameni naivi. Ca sa nu te jignesc , asta e valabil pentru toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar trebui sa aiba si naivitatea asta o limita totusi...pe care(folosesc un plural chiar si atunci cand nu este cazul) nu o gasim intotdeauna. Oricum, lectii de viata utile!

    RăspundețiȘtergere