luni, 9 noiembrie 2009

Toxic si inutil


E ca si cum i-ai spune lui Basescu ca (cacofonie greu de evitat) nu e cel mai frumos. Adevarat, dar inutil. Nu va crede. Nu-i va pasa.

E ca si cum i-ai spune lui Vadim ca nu are sanse. Adevarat, dar inutil. Nu va intelege. Nu va accepta.

E ca si cum i-ai spune lui Geoana ca stie bine engleza. Adevarat, dar insuficient. Nu va pricepe unde se termina engleza si cand incepe romana pe intelesul celor multi. (multi, din pacate...)

E ca si cum i-ai spune lui Antonescu "dle profesor". Corect, dar intr-o tara care nu stie sa-i aprecize.

E ca si cum i-ai spune ceva lui Becali. Fara sa ai un Rolls macar, nu te aude. De ce s-ar obosi?


E la fel de inutil. Si nu, intrebarea nu este: "Eu cu cine votez?" Cetatenii turmentati nu scriu pe blog, dorm sau zac, oricum nu gandesc. Nu au timp sa faca analize, sa-si aminteasca, sa se enerveze si apoi sa le treaca. Nu au timp de politica, de emisiuni sterile, de demersuri inutile. Cetatenii turmentati au timp doar de ei si isi cauta propriul adevar in culoarea oscilanta a vinului. Sau a drogului de moment. Sunt insa dependente care se vindeca, chiar daca nu prin tratamente de soc...Fazele sunt precum in politica: mai intai prezentam un program. Daca el nu "prinde", trecem la atacarea contracandidatului. Modul elegant nu tine? Trecem la minciuni. Inca insuficient? Urmeaza injuraturile. Apoi calmul aparent, pentru tabara mai conservatoare. Vine votul. Punem stampila; dam verdictul. Si apoi uitarea totala, de ambele parti. Inca 5 ani? Intre 5 si cati o vrea Constitutia...sau vreun alt cod inventat si reinventat.

Cu alte cuvinte e ca si cum ai merge la pescuit pe marginea unui rau plin de sticle de plastic: inutil si pe alocuri toxic!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu