marți, 26 octombrie 2010

Ce e imposibil?


Diferentele intre posibilitati si probabilitati se invatau la logica. Se mai invatau si la franceza, pentru concordanta, subjonctiv si altele asemenea. Se mai invata si acum. Imposibil la o prima si a doua vedere este sa treaca motiunea de maine; probabil vor fi blocaje in trafic si posibil din nou m-am orientat, nemeritat, gresit. Astept sa fiu contrazisa, asa cum opozitia asteapta sa treaca minunata motiune, si numara bilele alb-negre. Dupa ce au cazut mastile, unii au stiut sa le ridice la loc si sa le fixeze cu incapatanare. Bilele albe se amesteca intr-o urna inchisa, in timp ce bilele negre se lafaie in urna transparenta si zambesc had. Asumarea introducerii bilei nu si-o permite oricine. Curajul unei decizii, panta dintre probabil si posibil si alungarea imposibilului, la fel de dificile precum votarea unei initiative a opozitiei, cand esti la putere. Cand nu mai esti, iar haturile ti-au fost furate si biciul a trecut pe maini straine, atunci e si mai greu. Si totusi solutia e simpla: intre putere si opozitie, prima e mereu cea spre care se cauta calea. Deci opozitia e inutila...

2 comentarii:

  1. Erai metaforica, trebuie sa recunosc. Probabil e sinonim cu posibil, dar pare mai tangibil. Nu inteleg de ce, opozitia e buna ca poate deschide niste ochi.
    Puterea dk se mentine ferma e si mai bine. La un moment dat chiar si opozitia devine putere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Macar tu ai inteles...Dar nu ar fi mai bine daca puterea si opozitia s-ar intelege? K doar exista un interes comun!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere