sâmbătă, 1 august 2009

Despre egoism


Daca sunteti in cautarea trasaturii comune tuturor fiintelor umane, indiferent de rasa, anul nasterii, semn zodiacal, sex sau preferinte muzicale, search no more: EGOISMUL! Nu exista iubire fara interes, prietenie fara substrat, chiar daca e vorba doar de regasirea tineretii, asigurarea batranetii, pierderea timpului, doar asa, pentru a nu te gandi la lucruri serioase, insotire pentru a imparti creditul in doi etc. Iubesti pentru a nu fi singur, iubesti pentru sex, iubesti pentru ca iti spune poezii care TE fac sa TE simti bine, iubesti pentru ca TE-a ales pe TINE si nu pe altcineva, sau pur si simplu pentru ca face cumparaturile. Iubesti pentru ca ITI aduce doctoriile de la farmacie, sau ITI pregateste ghiozdanul pentru gradinita (pentru a include toate varstele), iubesti pentru ca e acolo atunci cand ai nervi sau pentru ca lipseste cand vrei sa citesti o carte a autorului favorit. Iubesti pentru ca ti-a spus o vorba buna. Ti-a spus-o pentru ca spera sa o auda la randu-i cand va avea nevoie. Iubesti pentru ca a marcat un gol fabulos intr-o seara de toamna mohorata si TI-a dat TIE un motiv de sarbatoare. Sau pentru ca te-a scos dintr-un labirint in care te pierdeai. Totul e despre TINE.

Concluzia? Get a dog!

8 comentarii:

  1. Ai spus frumos; intr-un poem, dictat parca de un pshihanalist.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, as fi vrut sa nu fie adevarat!

    RăspundețiȘtergere
  3. din pacate. da. nu ai prevestit bine ca am sa ma supar sau sa nu fiu de acord. le-ai spus prea bine si prea argumentat. si atunci vorba mea"on a toujours le choix" devine mai mult decat oricand valabila...

    cu o singura intrebare: de ce a mai fost inventat atunci cuvantul neconditionat?"

    RăspundețiȘtergere
  4. Cuvinte sunt multe, ca e usor sa pronunti, mai greu e sa pui in practica...

    RăspundețiȘtergere
  5. ...iubeşti pentru că speri că astfel...TE va iubi mai mult!

    Şi eu cred ca suntem egoişti, Alejandra...în mai mică sau mai mare măsură!

    RăspundețiȘtergere
  6. slabut raspuns...
    mai incercam o data- pentru ce exista cuvantul neconditionat ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Exista doar cuvantul, ce nu intelegi. Incearca tu sa te gandesti...faci ceva fara nicio conditie? Ai mai iubi o persoana daca ar....sau ar...sau n-ar?

    RăspundețiȘtergere
  8. ee...uite ca iubesti si daca au si/sau n-ar ca se echilibereaza intre ele, ar cu n-ar... .

    RăspundețiȘtergere