sâmbătă, 15 august 2009

Timp de reflectie











Avem? N-avem. Ba avem. Cautati-l bine. In seri scurte de februarie, in dimineti triste de noiembrie, in noptile inflorate ale lui florar, in sticlele de vin, in paginile de internet deschise inutil (pentru ca nu aduc nimic nou), in pauzele de tigara (P.S. fumatul dauneaza grav sanatatii), in privirile pierdute ale trecatorilor grabiti, sau ale soferilor deveniti pasivi la stopurile interminabile. Timpul exista intr-o melodie greu de gasit pe youtube, intr-o prajitura a copilariei, intr-un meci ajuns in prelungiri, intr-o fotografie veche, imprimata, nu ascunsa intr-un folder pe calculator. Si daca exista ce facem cu el? Il masticam, il degustam, il facem bucatele dar nu il destinam reflectiei. Pentru ca rezultatul ar putea speria. Totusi, daca invingem primele momente de panica, poate invingem si timpul. Si ramanem cu reflectia...cateva locuri bune pentru astfel de victorii asupra temerilor, in imaginile alaturate.

2 comentarii:

  1. Ideea e ca nu constientizam cat de meschini suntem. Cum de-abia asteptam sa treaca timpul la finalul celor 90 plus ceva minute, ca nu cumva sa pierdem o calificare la mustata, cum de-abia asteptam sa treaca ziua de munca, sa ne intoarcem acasa si sa ne tolanim ca niste pisici grase si puturoase cu berea intr-o mana si ziarul in alta, cum numaram zilele si orele si secundele in asteptarea unui eveniment, chipurile, important, din viata noastra, cum comprimam totul intr-o clipa ca niste vipere care isi inghit prada dintr-o data. daaa ....ti se pare greu sa faci sa treaca timpul in loc sa te bucuri de fiecare secunda din viata (hai, fluiera odata, hai ca mai avem un pic, mai ai putina rabdare!)
    Cel mai rau si mai rau din toate este ca nu ne dorim niciodata sa incremeneasca timpul, pentru ca intotdeaua vrem altceva si altceva, care si alea necesita timp.
    Si apoi ne trezim ca niste mosnegi siderati, morocanosi si revoltati ca timpul a trecut prea repede, ca nu am facut... ca nu trebuia, ca trebuia, ca ar fi fost, cum ar fi fost daca...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ha. Si nu vroiam sa plang...bine ca nu ma afecteaza faza cu pisicile grase! In rest, presimt ca voi fi un mosneag revoltat pe mine insami(ups...acordul cu mosneag...)

    RăspundețiȘtergere