vineri, 6 martie 2009

Aveam un vis...


1. Cineva visa egalitate intre tovarasi (doar ca unii erau mai egali decat altii).

2. Altcineva visa o natie de blonzi (a pierdut pentru ca probabil nici la ei nu a mai ajuns gazul din Rusia).

3. Altul visa democratie (si aproape i-a iesit, macar la suprafata, dat fiind culoarea de la Casa, culmea Alba).

4. Si unii si altii au visat suprematie, au obtinut o intelegere superficiala a planurilor lor si o aplicare dupa ureche.

5. Unii au visat sa puna piciorul pe Luna. Altii se multumesc sa o contemple in noptile senine.

6. Au visat sa faca ocolul Pamantului. In oricate zile ar fi nevoie. S-au oprit la mijlocul drumului, la o rascruce facuta special pentru ei.

7. Au visat libertate si au vrut revolutii. Au cazut capete si s-au rostogolit. Elanul nu a pierit, doar si-a schimbat directia.

8. Au visat cupe. Glorie. Apoi s-au retras.

9. Au visat dragoste. Au avut-o. Au iesit scantei. Au cantat. Refrenul i-a motivat sau, ascultat pana la refuz, au schimbat placa.

10. Au visat dragoste. Au avut-o. Explozia i-a ars si i-a ras.Timpul i-a doborat.

11. Au visat dragoste. Au avut-o. Si, cautand egalitatea si puritatea si democratia si libertatea si gloria au gasit altceva. Si nu i-au mai dat drumul...

34 de comentarii:

  1. Cit de frumos si de curat ai scris, Alex! Imi place la nebunie. Are un ritm... parca e cintec. Ca o melodie sinusoidala. In seara asta sint fanul cel mai fan, am voie? Iti dau si un ursuletz de plush, la cabina, fiindca mi-a placut foarte tare showul tau din seara asta:) Si pupici :))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Da...frumos:) Doar ca am o intrebare (eu de altfel fiind in diverse cautari si plin de intrebari): ce altceva au gasit si nu i-au mai dat drumul?

    RăspundețiȘtergere
  3. ce "dreacu", ma! articolul tau nu se potriveste deloc cu descrierea ta "cinica si in alta lume"! nu imi place deloc, nu ai decat sa te superi! ce atata romantism?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu cred ca sunt banii, draga mea sora mai cinica decat Cinna. Nu prea cred in valoarea romantica si spirituala a banilor pentru ca pana la urma pervertesc si inima si spiritul. Asa ca eu caut in continuare altceva-ul asta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Romantica lu' peste care esti!! dupa una si alta vrei ursuletzi si pupici. bleah

    RăspundețiȘtergere
  6. bai Aleja ...suporterii lui Al Hilal se bat intre ei, Radoi primeste rosu, suedezul ala - imi scapa numele - rateaza penalt Olaroiu e in the middle of nowhere si tie iti arde de vise??????

    RăspundețiȘtergere
  7. e, si bine! nu avetzi decat sa cautati voi acel "je ne sais pas quoi" care nici voi nu stiti ce e. somnambulilor!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. mda, cred ca numai la durerile lui Radoi si Wilhelmsson nu m-am gandit in ultimul timp... si las-o pe Aleja sa ne povesteasca. Poate ea chiar a gasit altceva.

    RăspundețiȘtergere
  9. pai nu te-ai gandit tu! dar pe Aleja am de gand sa o transform in cel de-al doilea mare fanalura2. ntz, ntz!!

    RăspundețiȘtergere
  10. sigur ca da... nu inteleg cum poti rosti o asemenea impietate intr-unul din altarele lui Batistuta!

    RăspundețiȘtergere
  11. lasa, bre, ca suntem ins ecolul vitezei. vorba ei , nu putem sa ne pierdem timpul, plantand paduri ce-ar fi putut sa fie. si nici sa traiesti din amintiri. yo're telling me lies.....

    RăspundețiȘtergere
  12. o fi el secolul vitezei (cum se face ca nu e secolul lui Radoi?), dar daca nu ar fi visele cu paduri posibil virtuale si amintirile romantismului, ne-am pierde in prea mult pragmatism.

    RăspundețiȘtergere
  13. V-am spus ca am vazut stire cu Batistuta jucand polo calare???Ce Radoi...am vazut-o de 3 ori. Dupa care,a venit vineri si am ajuns la munca, am convertit imaginile de pe Reuters si am vazut si brutul...Asta da, altar...

    RăspundețiȘtergere
  14. pai da, dar Radoi (pardon, Printul Desertului) e pe toate canalele din ora in ora.....de asta cu Bati nu am auzit - o stire....

    RăspundețiȘtergere
  15. Am vazut si eu stirea. Era haios. Ma tot gandeam daca din reflex nu ar fi incercat sa loveasca mingiuca aceea cu piciorul:)
    Referitor la insinuarile Adrianei: mai stii ca era inainte de `89 unul prezent din ora in ora pe singurul canal. Si el se credea rege, print, etc si el era iubit de arabi...a sfarsit-o prost.

    RăspundețiȘtergere
  16. LOOL. Sper totusi ca nu i se va intampla si favoritului Adrianei asta. Nu de alta, dar nu tin sa asist la un astfel de conflict diplomatic...

    RăspundețiȘtergere
  17. deosebirea e ca mirel e iubit si de romani. alalaltu' nu

    RăspundețiȘtergere
  18. 12. Au visat dragoste. Mai multe nopţi la rând. Se trezeau de fiecare dată, din păcate, singuri. (asta ca să stric romantismul "cântecului" tău)

    RăspundețiȘtergere
  19. L-ai stricat. Gata. Nu ma mai joc!(de-a romantismul). Va trebui sa-mi gasesc o jucarie noua.

    RăspundețiȘtergere
  20. haha, pai e cazul...vezi la tinerele talente de pe la Arsenal sau la echipa neaosa de lupi tineri a lui Remus.

    RăspundețiȘtergere
  21. si totusi, eu vreau sa stiu ce au gasiiiit!

    RăspundețiȘtergere
  22. Adriana, inca o pb. Mirel e in activitate. Si de aia e pe toate...canalele. Sa vedem la 3 ani de la retragere, cine o sa-l mai pomeneasca, chiar roman fiind el?

    RăspundețiȘtergere
  23. pai daca o sa fie antrenurul stelei, si apoi al nationalei , si apoi pe la inter sau roma, cum sa nu il pomeneasca?

    RăspundețiȘtergere
  24. Dream on..ca tot vorbeam de vise...

    RăspundețiȘtergere
  25. lool, pai eu sunt pragmatica . nu imi plac dulcegariile, ursuletzii si pisicile si nici pupicii . apropo,. de banutzi ziceai ca au avut aia si au gasit ei si nu s-au mai dezlipit??

    RăspundețiȘtergere
  26. vrabia malai viseaza! Radoi are un viitor de aur langa nashul sau. Nu poate nici el singur sa faca fatza la atatea oi, valize si tocsouri.

    RăspundețiȘtergere
  27. asaaaa, sa revenim la subiectul principal ca eu mai am putin si pun pariu cu Adriana asupra a ce au gasit oamenii aia!

    RăspundețiȘtergere
  28. off. stai ca e confidential. nu pot sa iti raspund pe blog, dar iti spun acush de ce replica ta nu e suficient documentata

    RăspundețiȘtergere
  29. tu. ca numai tu stii ce e in capatzana aia a ta meticuloasa .

    RăspundețiȘtergere
  30. E tare placut sa visezi. Felicitari pentru vis!

    RăspundețiȘtergere
  31. LA MULTI ANI!
    Iti doresc o primavara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere