luni, 20 iunie 2011

Fum, dar mai mult ceata

Un pachet gol de tigari pe bancheta din spate. Si atat. S-au fumat toate. Iar fumul s-a risipit. Putini stiu sa recompuna gustul. Putini fac efortul de a incerca. Se ancoreaza intr-o realitate, alta pentru fiecare. Si nu stiu sa piarda. Si nu stiu sa castige. Accepta doar egalul, remiza care nu aduce decat bucuria timpului omorat. Sau altfel spus, nimeni nu pierde, nimeni nu castiga, nimeni nu se bucura pana la final, nimeni nu sufera. Nimeni nu plange. Nimeni? Poate ca imaginea nu reflecta adevarul. Poate ca adevarul nu intereseaza din moment ce loveste. Si din rani nici macar nu poate curge whisky, nici vin, nici altceva care sa vindece. Poate ca greselile transforma. Sau se platesc. Cam scump, totusi. Poate ca suportabilitatea are limite, spre deosebire de dorinte. Poate ca inghetul e solutia, si privirile de inceput. Poate ca luminile sunt de la reflectoare, deci false. Poate ca nici nu mai conteaza, doar pachetul e gol...Si nimic nu-l umple, pentru ca imaginatia nu functioneaza precum o fabrica-ceas: uneori da si rateuri!

3 comentarii:

  1. litters on the breeze. e mai simplu asa. ar fi putut fi lovers on the street.
    ceea ce ramane e gustul ultime scene, plagiata de la amaral. ramane?il omori cu alte priviri, trivilizezi cu alte zambete. false si la tine poate cu ecran de turnul eiffel. pourqoui pas?!:) .
    ma rog, pachetul gol se recompune la o adika.cu alte marca de tigari. sau cu aceleasi. poate mai tari, poate mai slabe . nu ai de unde sa stii ca nu te duci pana la final..
    mai simplu sa nu ai ce regreta. dormi mai bine..
    tu fumezi, el la fel .. pana ce se goleste tot. trupul de dorinta, sufletul de sentimente. tigarile cauzeaza cancer. de ce sa umpli pachetul..tot se va goli din nou....

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta cu bolile nu mi-a placut. Ai uitat sa spui ca mai dau si dependenta...Iar eu nu ma simt goala pe interior, tocmai asta e pb...

    RăspundețiȘtergere
  3. din pacate asa e la figurat .. boala

    RăspundețiȘtergere