luni, 8 martie 2010

Fluturi


Dupa cutremur, pot ramane fluturii. Fara desene, culori, buline. Doar zgomotosi in zborul lor sacadat. Niciodata lin...mereu agitat, fara tinta. Pentru ca daca tinta este atinsa, zborul se frange. Iar zborul este mereu de preferat aterizarii! Fluturi monocolori, care alunga insa monotonia. Fluturi multicolori care indreapta rutina; fluturi bicolori: asa cum mi-as dori. Fluturi carora daca le rupi aripile, inca mai zboara. Prin stomac, pe pielea incretita dar nu de la riduri premature. Prin par si pe buze. Si mai ales in privire...

4 comentarii:

  1. nu e bine. in primul rand "ezista" o intrebare cu o "esplicatie":
    ce e mai bine? sa iti para rau de ce nu ai facut? sa iti para rau de ce ai facut sau sa iti para bine de ce ai sau nu ai??
    Fluturii nu pot sa fie bicolori, pentru ca albul este alb iar iarna nu este ca vara. daca apare negru pe ei, se intristeaza pentru ca le cade greu pe aripi. ca plumbul.
    mai bine citeste o carte. nu e musai sa fie vesela, poate sa fie hertha muller de la care m-am molipsit si eu. am mai cumparat una . buna cartea. cartea bate filmul. viata le bate pe toate. si fluturii in tot acest timp se nasc, se larveaza si mor. amintirea lor tine pasiv. o data ca pe un zbucium, de doua ori ca o traire inegalabila. apoi poate sa devina o melancolie. sau o placere care sa te faca sa zambesti.Sa iti amintesti de un lucru sau de un fapt drag. Depinde cum tratezi amintirea.
    Dar revin, amintirea nu mai e intrega daca se mentine la stadiul de fluture. Asadar e mai bine sa iti para rau de ce ai facut decat sa iti para rau de ce nu ai facut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hertha Muller...ma doare capul...bun Nobelul...dar pe mine tot ma doare capul, de cand incerc sa termin cartea ei. Oricum, stil care merita efortul!
    In rest e bine sa experimentezi, altfel te prinde cutremurul si nu ai trait nimic.

    RăspundețiȘtergere
  3. pai exact asta spusei. concluzia era sa iti para mai bine rau de ce ai facut decat de ce nu ai facut.
    pt ca fluturii tai sunt doar imaginatie, cum spuneam cauza a asteniei de primavara.
    atentie, uneori se transforma in larve urat misrositoiare si omizi verzi, neindemanatice, pt ca nu au maini.
    vara zboara insa frumos, de la flori pana la azuriu - sublim...
    cand zboara tremura dar cand se asaza pe flori se cutremura naibii toata pajistea
    hai , destul cu poezia..

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci tot la cutremur ne intoarecem...super senzatii!Le vreau prelungite!

    RăspundețiȘtergere