luni, 15 iunie 2009

Base si viitorii ospatari


Google it! N-ai auzit de Kant? Nici nu trebuie. El presidente te invita la "una mica" si nu ma referam la EBa. Meseria de ospatar, invatata cum trebuie ar trebui sa fie o prioritate. Avem exces de aseisti, sa ne intoarcem, dom'le la munca de jos, ca altfel cine o sa ne-o faca, imigrantii? Sa facem reforma in educatie, sa transformam liceele in grupuri scolare de meserii, sa nu mai invatam alfabetul limbii romane, ci limbajul uneltelor...Sa nu mai invatam limbi straine, ca doar pentru a servi la masa nu e nevoie. Sau macar sa prezentam meniul? Pentru un eventual turist ratacit, ca sa-i explicam ce sunt mititeii si mai ales tuica? Presedintele ne invata de bine, pe sistemul "meseria e bratara de aur, sa nu mai filozofam atata"!Asa ca "Nota, va rog". Pentru un asa sfat, o nota pe masura.5, de trecere, nu de alta, dar poate asa nu ne vedem la toamna!

2 comentarii:

  1. Un pic de adevar exista si in discurul lui Basescu referitor la penuria de muncitori calificati si la explozia de intelectuali din ultimii ani (intrarea la facultate nu mai presupune de mult timp emotii si inimi sarite din piept in fata listelor cu candidatii admisi). O simpla diploma de economist, filozof, avocat sau ce-o mai fi, luata cine stie cum, ii face pe posesorii ei suficient de aroganti pentru a accepta sa munceasca in alte domenii mai practice. Problema e ca programele noastre scolare sunt atat de putin orientate spre deprinderea de aptitudini, pe exepmlificare. In plus, o data cu globalizarea, studiile sunt intocmite in asa fel incat studentii care ies pe banda rulanta sa fie roboti numai buni de implementat in mecanismul multinationalelor. Creati pentru a le servi acestora, dupa chipul si asemanarea lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Roboti si atat; destul de corect. Iar diplomele, intr-adevar se iau si prin metode destul de controversate.El nu critica insa asta ci dorinta tinerilor de a se indrepta spre "filozofari", in loc sa puna "osul" la munca, eventual necalificata...

    RăspundețiȘtergere