sâmbătă, 12 februarie 2011

Muza din LaMuse


Dupa mai multe episoade cu "Case closed", dat fiind ca filmul nu era "Tanar si nelinistit"-greseala de orientare-nelinistea e si ea o calitate pe care multi nu o au-, serialul se termina totusi. Se taie, fara generic, fara rol, fara "Thanks to our special guest", fara "Acest film a fost inspirat dupa un caz real". Comediile se uita repede. De obicei "Titanicul" ia Oscaruri sau vreun film despre zbaterile eurilor multiple cu orientari neclare, in curs de definire. Comediile sunt utile pe moment, te scot din valtoarea de fiecare zi, sau din rutina de fiecare zi, sau din depresia de fiecare zi. Apoi se uita, oricate episoade ar fi avut. Nimic nu ramane. Cate un frame se trezeste intr-un magazin aglomerat si cam atat. E ucis de celelalte 23 care se grabesc sa apara, dispara, converteasca, si sa fie convertite. La Muse ar putea fi titlul unui film. Si surpriza sa apara la final, ca in filmele politiste, nu in comedii: sa fie de gen masculin. Si dupa ce o descoperi, ca pe criminal, moare. Fara zbateri, fara intrebari, fara sa-i pese. Moare. Dar scriitorul dupa ce-si ucide muza, scuzati scenaristul, dupa ce-si ucide eroul, moare si el putin. Cum insa nimeni nu mai citeste in ziua de azi, va avea ocazia sa testeze si alti eroi, la cererea publicului! Sau a sa personala!

4 comentarii:

  1. pai muza nu era cea care inspira?scena mea e cu muzica.melodia asta ma pierde...muza in comedie e circar...nu e muza...
    muza din viata reala va invata sa guste din lichorul meu cu kahlua (apropos il cheama screaming orgasm - orice legatura cu relaitate e pur intamplatoare, n.a.)
    dar POATE..
    Regele Suediei nu e doar unul, fluturele se umanizeaaza, muza de gen masculin a fost omorata doar pentru amorul artei si sangele e vopsea ..

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. Ba da.
    2. Muzica ar fi comerciala, deci se pierde repede.
    3. Circarul se muta din oras in oras; adica duca-se.
    4. Intamplator e cuvantul meu preferat.
    5. Regel Suediei, ca orice monarh care se respecta lasa un urmas.
    6. Fluturele tre s areapara ca vine primavara.
    7. Nici macar vopsea de unghii; una mai toxica.

    RăspundețiȘtergere
  3. 5. sa nu fie urmas cu gustul prajiturii tale de la agapitos...je me casse de la...
    6.pas de chances - e ala de zisesi, un nefericit care nu a stiut sa profite de zambetul recalcitrant, nici macar dupa o portie de stridii (la fel comediantul cu cortul)
    7.vopseaua rosie imi foloseste sa o pun pe zgarietura aia de la maina

    vedem noi.,,...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ha ha ha; iar mie imi trebuie gri, tot pentru masina, fix ca ziua de iarna bucuresteana...

    RăspundețiȘtergere