sâmbătă, 5 februarie 2011

AADD


De la ADvertising, in dublu rol, reclama vietii. In plin roman francez, in centrul vechi si nou al unui Bucuresti care nu se dezice. De la ADD, o adaugire nedorita, necautata, dar de care te lovesti pe culoarul stramt cu pereti in paragina si polei pe asfaltul gaurit. De la initialele a patru blonde aflate in cautarea pierderii timpului. Si l-au gasit, in contemporaneitatea unui mojito prost executat dar cu talent si flacari sclipitoare in blitz-uri plictisite si ele. De la primul A cu luciu roz si sclipiri verzi in piele de leopard ce se cere mentinuta tanara prin orice tertip adolescentin. De la un al doilea A cu ochii pe ceas si pe dansatorii cu parul lung si miscari de portoricani de la mama lor. De la primul D care stie sa puna punctul pe i si nu se teme de schimbari majore. De la un al doilea D vesel, fara temeri, sovaieli si inhibitii. AADD, DDAA, in orice ordine, rezultatul este "le meme". Se citeste printre randuri sau in sclipiri. Sau in taceri sau in miscarile din fata unei scene cu martori care nu stiu la ce asista. Nu au inteles ca advertisingul e doar manipulare. Nu stiu sa o combata, o inghit si atat. Inghititura amara sau dulce, cu umbrelute si culori, prea putin conteaza pentru ca lupta e pierduta din start, putini intelegand necesitatea ei.

6 comentarii:

  1. Mon Dieu!! This is the best post ever that you write...
    Advertisingul este intr-adevar o modalitate de atragere, mainpulare si nu in cele urma distractie.
    Lupta surda nu foloseste nimanui, crede-ma, iar daca nu ar fi timpul pierdut prin fata scenei - unei scene ca o viatza - sau unei vietzi ca o scena, am muri cu toti de anxietate, depresie sau atacuri de panica...
    Din 4 pentru Sex &The City , inteleg ca blonda A1 devine superficiala in sceneta,se incapatzaneaza sa lupte in adulare proprie..
    A2 isi poate gasi oricand eternul refugiu latino american - depinde doar de ea sa se bucure - si sa vada dincolo de o obsesie prost incetatenita. Caci refugiul ei poate fi minunat - e cu ritmuri de dans latino, e cu mojito, cu umbrelute - dar ceasul nu o sa-i foloseasca pt ca orele nu aucatare ori logica in cluburile care se deschid in miez de noapte.
    D 1 este exceptia afusrista a sortii
    iar D4 este un tablou, vesel, o bratara multicolora ..
    Cockteilul asta este ok...cum as crede ca e de acord o prietena buna a mea, un moment bun poate sa merite sacrificarea timpului pierdut. Madleinele au acelasi gust...depinde de papile cum le percep in ani, in cluburi sau restaurante pe inchidere, in tribune ca spectatori, in barca unui cismigiu inghetat..
    finie l'hypocrisie ma chere....

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si los locos tambien lloran; de data asta ai inteles. Multumesc pentru aprecieri, din pacate nu toata lumea intelege. Sunt insa si unii care inteleg, ergo merita!

    RăspundețiȘtergere
  4. tre sa o scriu ca sa nu o uit - am remarcat inversiunea "in cautarea pierderii timpului"-va fi probabil urmatorul meu capitol - sau despre cum sa iau cele mai bune prietene si se pun impreuna intr-un loc... parca la un loc...nu mai e asa dureros, ha?!

    RăspundețiȘtergere
  5. Aleja si mai inteleg ca fluturele cel rau s-a imblanzit... sera?

    RăspundețiȘtergere
  6. Parca din larve se transforma in fluturi;sau e invers? Cel putin in aceste cazuri asa pare!

    RăspundețiȘtergere