miercuri, 29 septembrie 2010

Melalcoolica sau coup de foudre


Are si facebook-ul ceva bun: am mai descoperit un cuvant util. "Melalcoolica" scria cineva (nu platesc drepturile de autor) in dreptul unui cantec de dragoste. Altcineva spunea ca viata e complexa si are multe aspecte. De fapt, prea putine. Prea putine "coups de foudre" a la francaise, prea putini fluturi in stomac si rare priviri bine tintite. Cu adjectivul antepus, ca sa sune ca si cum ne-ar preocupa cuvintele si nu ceea ce e in spatele lor. In general in spatele lor e un mare adevar. Spus mai mereu din greseala, pentru ca nimeni nu vrea sa auda adevarul. A quoi ca sert? Adevarul loveste, raneste, plictiseste, niciodata nu bucura pe toata lumea, sperie de multe ori si indeparteaza de tot atatea. Ce faci cu melancolia? O ineci in alcool. Ce faci cu "traznetul" vajaind ca vijelia al frantuzescului foudre? Il traiesti 3 zile sau il ingropi in trei ani. Iar fluturii? Ajung intr-un fel sau altul in stadiul de larva. Dar cu privirea? Cauti un nou subiect al melalcooliei...

10 comentarii:

  1. aoleu, stai ca am citi pana la jumatate. cum adica , ce inseamna priviri bine tintite :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai ce nu intelegi ma? Ce nu regasesti?

    RăspundețiȘtergere
  3. aoleu, f complicat la ora asta...privirile care spun un adevar. gresit!! si o privire poate fi faux , fausse - daca e a lui, daca e a ei dupa caz - moi, je le connais!
    foudre vine cu fluturi cu tot.
    de cautat nu il poti cauta caci el te gaseste singur si rau de tot - moi , que je sais tout!!
    aa. ce mai era.. melancolia e nasps daca e cu alcool si mai rau.
    io cred ca sunt multe motive de veselie!! ALORS DANCE!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Demential finalul! Alors on danse! In pasi repezi ca sa se termine o data!?! Sau mai asteptam?

    RăspundețiȘtergere
  5. Privirile nu sunt faux, cel mult mal interpretate; foudre vine cu tonnerre, ca dupa iti vine sa urli; fluturii tot rari raman iar de cautat timpul lui Proust nu prea mai am chef...

    RăspundețiȘtergere
  6. concluzia mea ca foudre vine pe traseul privire - stomac de unde si fluturiii - si mel- alcoolie - de unde si incheierea lui apotetica. dar cum iti zise -- ilya des raisons pour jouer!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Let's play ca engleza e mai putin simtitoare!

    RăspundețiȘtergere
  8. de fapt, problema e ca foudre asta se poate intampla cam o data in viata sau o data jumate. atunci cand se intampla e foarte naspa ca nu stii ce sa faci cu el. - poti sa il ignori? teoretic , nu , practic, da. poti sa il injuri-oho, si inca cum! poti sa il primesti cu bratele deschise? depinde cat de devreme/tarziu apare . cu cat imbatranesti, cu atat iti pui mai putine intrebari si mai idioate-eu credeam ca invers. e uimitor sa vezi cum te dematurizeaza ... . apoi, la fel traseul cu noduri in gat - iti pare ireal.
    moi,, je suis fatiguee .. il n'ya pas du temps pour raisonner....

    RăspundețiȘtergere
  9. Te-ai inspirat de la noul tau covor portocaliu sau din multitudinea de culori din viata ta?

    RăspundețiȘtergere