marți, 14 aprilie 2009

Hello, cab!


Criza aduce si lucruri bune. O spune o neposesoare de carnet de conducere, nevoita sa apeleze (prea) des la serviciile taximetristilor. Cu putine zile in urma, in timp ce facea slalom
(si nu-i iesea foarte bine) prin traficul din Bucuresti, un astfel de profesionist se plangea de planul prea mare, fata de tarifele in scadere. Pentru ca, da, de la 1.99, au ajuns chiar la 1.45-1.65-in functie de companie. Iar sus-numitul-adevarata sursa de informatii-spunea ca exista companii care in foarte scurt timp, vor ajunge la 1.3. Mi-am ascuns bucuria printr-un murmur aprobator. Si atat. Imi pare rau de planul lor dar mai mult ma preocupa buzunarul meu. Un alt domn care practica aceasta profesie spunea ca personajele mai putin faste de pe sosele din masinute galbene dar fara firma inscrisa si care cer 4 lei pe un km sau 150 de lei pe un drum pot ajunge sa castige pe luna pana la 5000 de euro. Nu au nici autorizatie, bineinteles. Secretul? Postarea in fata unui aeroport, in asteptarea "fletilor" necunoscatori in ale drumurilor si tarifelor mioritice. De aici rezulta mai multe lucruri: 1. Criza ieftineste serviciile. 2 Smecherii intotdeauna castiga iar fraierii mereu platesc (tautologic vorbind). 3. Legea e interpretabila si "chez nous" se citeste si de la stanga la dreapta si de la dreapta la stanga.

13 comentarii:

  1. Iubi, eu asta cu ieftinitu', o privesc cu reticenţă. După ce m-am bucurat de ieftinirea benzinei acu 2 luni, m-am trezit cu o "palmă peste ceafă" când a urcat preţul la loc în mai puţin de 2 săptămâni, deşi preţul barilului nu a crescut la fel de mult. Dar, cine naiba se mai ia după baril?! Cert e că...de aici pornisem, mai trebuie nişte exemple ca să mă convingă cineva că se şi ieftineşte ceva în ţara asta! Mă rog. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. Se mai ieftinesc si casele (lol). Asta in conditiile in care credite-ioc. Nu stiu daca e vreo consolare...

    RăspundețiȘtergere
  3. si se ieftinesc si restaurantele :)).

    RăspundețiȘtergere
  4. biletele la meciuri nu ma intereseaza pt ca aci nu e de dus pe stadion

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar se ieftinesc si biletele la avion. De unde rezulta ca poate ajungem si noi pe vreun stadion civilizat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Le zici bine, n-am ce zice. Oscilez inca, nu m-am hotarat daca imi place mai mult - Alexandra-de-pe-stadion sau cea mai visatoare. Dar, ma mai gandesc vreo doua-trei postari!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cateodata...de cele mai multe ori prefer adrenalina inspirata de stadion....

    RăspundețiȘtergere
  8. la tine e un paradox, tu devii visatoare chiar pe stadion. A se vedea cazul "cu o floare nu se face primavara - Rapid!!! "

    RăspundețiȘtergere
  9. Dar ce imn frumos au...invita la visare!

    RăspundețiȘtergere
  10. In America criza a inceput sa invete cite ceva pe cei care stiu doar sa risipeasca si sa ia cu imprumut...

    Si unii care nu au stiut sa gateasca ci doar sa manince pe la restaurante au ocazia sa petreaca serile acasa cu familia...nu-i chiar asa de rau...

    Ai dreptate...uneori cite un rau aduce si ceva bine!!!

    RăspundețiȘtergere