miercuri, 25 februarie 2009

Misterul cifrelor


Matematica e un mister pentru cei care au ales umanul...pana la capat! Si nu din iubire de semeni, ci pentru ca cifrele nu ieseau din abstractul lor. Filozofia avea mereu un "de ce", franceza un Balzac, culmea realist si un autor je m'enfichist care sa nu tina cont de reguli, o gramatica plina de reguli si exceptii, istoria o poveste, spaniola era o alternativa la engleza tuturor si un mod de viata pentru cei mai aficionati, como yo, romana, a, da, materia aceea pe care o studiau toti, unii cu vointa, altii prin cerinta, putini prin credinta...Asa ca, da sa dam Cezarului ce trebuie si sa denuntam teroarea cifrelor, mai ales pe timp de criza. Ce afaceri sunt de succes pe timp de criza? Cine castiga si cati, multi pierd? Unde sa emigram? Cat de cu plecaciune sa fim pe timp de criza? La cate sa renuntam? Dintr-o infinitate de x+1, la cate putem sa spunem nu? Pentru ca asa vrea Maria-Sa Criza! Optimisti si pesimisti spun ca va dura intre 1 si 3 ani, adica 365 de zile inmultit cu equis horas ca sa ajungem la o suma. O suma de "pas", de "mai tarziu", de "poate altadata". Ei bine, nu, pentru ca exista si varianta umanului!

6 comentarii:

  1. Si eu am ales umanul,dar mi-au placut si cifrele!Nu am probleme din cauza lor...

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac cifrele cum imi place si limba rusa. Pe bune! Cat despre criza... eu o vad mai mult psihologica decat economica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine ar fi sa ai dreptate!Sau macar sa fie scurta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Alex, de noi depinde să nu fie criză. Crezi că până în noiembrie, când s-a declanşat isteria, în familiile amărâte nu era criză?! O numeau ei altfel, dar pentru unii...criza a fost mereu prezentă.

    Şi pentru cine nu se descurcă cu cifrele...au descoperit ăştia calculatoarele...mamă...ce de numere lungi poţi să scrii acolo!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine ca exista umanul sa avem unde evada. Sa spunem ca inseamna o sticla de vin bun cu un cocktail de crevetzi, intr-o cafenea cu lumina difuza si muzica in surdina,musai cu lemn natuyr si mult visiuniu sau verde, sa-i spunem relache, sa-i spunem calm,poezie si ciocolata,lung metraj despre viata, sa-i spunem iarasi muzica - tango, vals, samba, saxofon si in cele din urma salsa. In fine sa le spunem la toate astea lux pentru ca ne permit evadarea, calm pentru ca ne dau o stare de liniste sufleteasca, voluptate, pentru ca ni le permitem la randul nostru....

    RăspundețiȘtergere
  6. Unde sa emigram? Nu in Spania, in anul aceasta...

    RăspundețiȘtergere